Pomidory najczęściej kojarzą się z sezonowym, letnim warzywem lub pod przetworzoną postacią przecieru i koncentratu, natomiast dobrze sprawdzą się również w formie przetworów na zimę. […]
Blog
Makaron kukurydziany – świetna alternatywa dla tradycyjnej pasty
Makarony pod różnymi postaciami są jednym z najczęściej goszczących dań w kuchni, nie tylko polskiej. Mnogość sposobów na jakie można je przygotować oraz niezliczona ilość […]
Suszone banany – kompleks witamin bez terminu ważności
Banan jest tropikalnym owocem, często kupowanym przez Polaków. W wielu rodzinach dzieci często spożywają je jako drugie śniadanie lub przekąska. Suszone banany są alternatywą dla […]
Zastosowanie miodu z lawendy
Miód lawendowy ma delikatny kwiatowy smak z korzennymi nutami, które prawie nigdy nie pozwalają degustatorowi rozpoznać obecności nektaru lawendowego w produkcie. Świeżo zebrany jest płynny […]
Jakie są dostępne produkty bezglutenowe?
Bezglutenowe jedzenie jest ostatnio bardzo popularne, a zarazem zdrowe. Coraz więcej osób sięga po takie bezglutenowe potrawy. Warto też wspomnieć, że na półkach sklepowych również […]
Co warto wiedzieć o witaminie E?
Niektóre witaminy trzeba dodatkowo suplementować – jest to fakt znany wszystkim nie od dziś. Jednak badania statystyczne pokazują, że wiele osób o tym zapomina. Jedną […]
Dlaczego warto rano jeść płatki śniadaniowe?
W dzisiejszych czasach coraz częściej mówi się o tym, żeby jeść zdrowo. Nie ma co się temu dziwić, jest to bardzo dobre podejście, dzięki któremu […]
Jak smakuje tapioka?
Tapioka staje się coraz bardziej popularna w Europie. Jeszcze kilka lat temu wydawała się czymś bardzo egzotycznym, a teraz można ją bez większego trudu kupić […]
Czy warto stosować cukier z agawy?
Agawa jest rośliną, która należy do roślin o grubych, mięsistych liściach, pochodząca z Ameryki. Istnieje wiele odmian tej rośliny, najczęściej ludzie wykorzystują ją jako dekoracje w […]
Charakterystyka miodu słonecznikowego, jego właściwości użytkowe i lecznicze
Miód słonecznikowy jest chyba najbardziej popularny spośród wszystkich odmian. Jest przystępna cenowo, produkuje ją wiele pasiek, a jej cena jest zwykle niższa niż wielu innych odmian. […]