Bezglutenowe jedzenie jest ostatnio bardzo popularne, a zarazem zdrowe. Coraz więcej osób sięga po takie bezglutenowe potrawy. Warto też wspomnieć, że na półkach sklepowych również […]
Blog
Co warto wiedzieć o witaminie E?
Niektóre witaminy trzeba dodatkowo suplementować – jest to fakt znany wszystkim nie od dziś. Jednak badania statystyczne pokazują, że wiele osób o tym zapomina. Jedną […]
Dlaczego warto rano jeść płatki śniadaniowe?
W dzisiejszych czasach coraz częściej mówi się o tym, żeby jeść zdrowo. Nie ma co się temu dziwić, jest to bardzo dobre podejście, dzięki któremu […]
Jak smakuje tapioka?
Tapioka staje się coraz bardziej popularna w Europie. Jeszcze kilka lat temu wydawała się czymś bardzo egzotycznym, a teraz można ją bez większego trudu kupić […]
Czy warto stosować cukier z agawy?
Agawa jest rośliną, która należy do roślin o grubych, mięsistych liściach, pochodząca z Ameryki. Istnieje wiele odmian tej rośliny, najczęściej ludzie wykorzystują ją jako dekoracje w […]
Charakterystyka miodu słonecznikowego, jego właściwości użytkowe i lecznicze
Miód słonecznikowy jest chyba najbardziej popularny spośród wszystkich odmian. Jest przystępna cenowo, produkuje ją wiele pasiek, a jej cena jest zwykle niższa niż wielu innych odmian. […]
Dlaczego sól himalajska?
Zastanawiasz się nad zdrowym stylem życia? Jeśli tak, to koniecznie powinieneś przyjrzeć się tematowi soli kuchennej. W poniższym artykule piszemy, dlaczego powinieneś zmienić zwykła sól […]
Zdrowa żywność może poprawić długość i jakość życia
Według czasopisma „The Lancet” aż jeden na pięć zgonów spowodowany jest nieprawidłową dietą. Zdrowe jedzenie przyczyna się do dłuższego życia i zachowania dobrego stanu organizmu. […]
Batony fit, czyli coś, co powinieneś mieć w plecaku podczas wyprawy rowerowej
Aktywny styl życia całkowicie ogarnął Polakami. Coraz więcej ludzi uprawia sport i zdrowo się odżywia. Jedną z ulubionych form spędzania wolnego czasu jest w Polsce […]
Hash CBD: co trzeba o nim wiedzieć?
Hash jest formą koncentratu konopnego, który uzyskiwany jest z żywicy konopnej. Występuje pod wieloma postaciami. Jest to zależne od tego, w jaki sposób został przygotowany. […]